Успішно вирішено конфлікт,  щодо безпідставного проживання

Успішно вирішено конфлікт, щодо безпідставного проживання

Команда SDM Partners на чолі з партнером Ароновичем Феліксом та юристом Богданом Зваруном успішно вирішили конфлікт щодо безпідставного проживання сторонніх осіб в будинку  клієнта.

Відповідно до обставин справи, продавець та покупець підписали попередній договір купівлі-продажу житлового будинку поблизу Києва. Однак, покупець, не дочекавшись підписання основного договору, здійснив ремонт у житловому будинку продавця і проживав у ньому без належних правових підстав. При цьому, покупець не проінформував та не запитав дозволу на вказані дії у продавця та не здійснював жодних платежів за користування майном продавця.

Наші адвокати, вивчивши ситуацію, надали продавцю первинну консультацію щодо наявної ситуації та визначили для нього кілька можливих алгоритмів дій для повернення житлового будинку у його розпорядження, продажу будинку та здійснення покупцем орендних платежів.

Згодом, була сформована чітка юридична позиція та складено проект договору про врегулювання конфлікту в інтересах продавця для вирішення всіх питань, що виникли, а також ініційована зустріч між продавцем та покупцем для вирішення всіх вищевказаних обставин.

В результаті 2 раундів перемовин між продавцем та покупцем, було вирішено:

  • Покупець має сплачувати на користь продавця орендні платежі за користування житловим будинком до моменту купівлі будинку; 
  • Сторонами встановлено алгоритм,  за яким буде відбуватись продаж житлового будинку та встановлені конкретні часові межі (дедлайн) для вчинення всіх необхідних дій для продажу будинку та проживання в ньому, а також відповідальність сторін у випадку порушень умов договору.

Команда SDM Partners дякує сторонам за цікавий кейс та сподівається, що сторони владнали всі свої суперечки.