Держаудитслужба візьме на контроль інвестиційні проекти

Держаудитслужба візьме на контроль інвестиційні проекти

Уряд віднесло до завдань Держаудитслужби здійснення контролю за реалізацією інвестиційних проектів, а також врегулювала порядок проведення їх фінансового аудиту.

Відповідна постанова Кабміну від 12 вересня 2018 року № 740 вже вступило в силу.

Аудит інвестиційних проектів проходить в кілька етапів, починаючи з попереднього вивчення, розробки плану та складання програми. Потім проводяться аудиторські процедури, готуються висновки, складається звітність і проводиться моніторинг виконання поданих за результатами аудиту пропозицій і рекомендацій.

Під час проведення аудиту може здійснюватися збір інформації за письмовим запитом органу Держаудитслужби і державними аудиторами за місцезнаходженням учасника аудиту.

На кожного державного аудитора оформляється в двох примірниках направлення, яке держаудитори надають керівнику об’єкта аудиту або його заступнику.

Загальний термін проведення аудиту складає не більше 90 робочих днів. Термін проведення аудиту може бути подовжений або скорочений за рішенням керівника органу Держаудитслужби.

У разі зміни терміну проведення аудиту після внесення змін до плану проведення заходів державного контролю новий напрямок не оформляється. Під час проведення аудиту можуть залучатися на договірних засадах кваліфіковані фахівці відповідних органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій для проведення контрольних обмірів будівельних, монтажних, ремонтних та інших робіт, контрольних запусків сировини і матеріалів у виробництво, контрольних аналізів сировини, матеріалів і готової продукції, інших перевірок.

Об’єкт аудиту повинен забезпечити місце для роботи аудиторів, створити умови для зберігання документів, можливість користування службовим зв’язком, комп’ютерною, розмножувальною та іншою технікою, доступ до електронних баз, систем і програмних комплексів, які використовуються при автоматизації виробництва його фінансово-господарської діяльності, представити необхідні матеріали , інформацію, документи.

Результати аудиту можуть публікуватися в засобах масової інформації