Допомога бізнесу по частковому безробіттю в умовах карантину

Допомога бізнесу по частковому безробіттю в умовах карантину

Починаючи з введення карантину законодавцем було зроблено ряд кроків для мінімізації наслідків карантину та збереження робочих місць на підприємствах.

Одним з таких кроків є допомога по частковому безробіттю, яка була прийнята Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX від 30 березня 2020 роки (Закон № 540-IX).

Так, нова стаття 471 Закону України «Про зайнятість населення» передбачає порядок надання роботодавцям допомоги по частковому безробіттю на період карантину у разі втрати застрахованими особами частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв’язку із зупинкою (скороченням) діяльності.

Однак, прийняття відповідної статті не вирішило багатьох питань, у тому числі через відсутність змін до Порядку надання допомоги по частковому безробіттю, затвердженого наказом Міністерства соціальної політики України від 07 березня 2013 року № 103 (Порядок № 103).

Які наслідки.

По-перше, наразі ані служба зайнятості населення, ані самі суб’єкти господарювання не можуть чітко ідентифікувати коло осіб, на яких роботодавець має право отримувати допомогу.

Так, із загальних положень зрозуміло, що таке право виникає у разі простою підприємства та скорочення робочих годин працівника (при цьому відсоток скорочення робочого часу у Законі № 540-IX також не зазначений).

Велика кількість інформаційних ресурсів зазначає, що у разі перебування працівника у відпустці без збереження заробітної плати (за свій рахунок) роботодавець має право отримувати та перераховувати працівнику допомогу по безробіттю. Однак, по факту, такого права не передбачено ані в Законі № 540-IX, ані в існуючому Порядку № 103.

Звертаємо увагу на те, що на скорочення штату положення статті 471 Закону взагалі не розповсюджуються, і у випадку звільнення працівник вже самостійно має звернутись до служби зайнятості.

По-друге, відсутність змін до Порядку № 103 робить неможливим виконання положень статті 471 Закону України «Про зайнятість населення», тобто допомога по частковому безробіттю поки ще не працює.

Відтак, поки служби зайнятості населення чекають оновлений Порядок із чітким переліком осіб, порядком та вимогами до оформлення допомоги по частковому безробіттю, пропонуємо розібратися із загальними положеннями.

На що перш за все слід звернути увагу:

  • Сума допомоги по частковому безробіттю надається роботодавцям з числа суб’єктів малого та середнього підприємництва (тобто якщо кількість працівників не перевищує 250 осіб та річний дохід від діяльності не перевищує суму, еквівалентну 50 мільйонам євро). На жаль, велике підприємництво такої пільги не має.
  • Допомога по частковому безробіттю не надається в разі наявності у роботодавця заборгованості по виплаті заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, яка виникла протягом 5 (п’яти) років, що передують року зупинки діяльності.
  • Право на допомогу по частковому безробіттю відповідно до цієї статті мають застраховані особи, з якими роботодавцем оформлені трудові відносини (крім осіб, які отримують пенсію).

Для оформлення допомоги по безробіттю

  • роботодавець має звернутися в територіальний орган в сфері зайнятості населення за місцем реєстрації його як платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;
  • роботодавець повинен надати наступні документи:
    • заяву в довільній формі (у Порядку №103 є бланк заяви, яким при оновленні порядку можна буде скористуватись);
    • копію наказу з зазначенням дати початку зупинки (скорочення) виробництва та переліком заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19);
    • відомості про працівників (прізвище, ім’я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), у яких виникло право на допомогу по частковому безробіттю;
    • довідку про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що виникла протягом 5 (п’яти) років, що передують року зупинення (скорочення) виробництва.

Так, після перевірки, збору інформації та документів роботодавець може звернутися за отриманням коштів для виплати працівникам допомоги по частковому безробіттю протягом 30 календарних днів з дня зупинення (скорочення) виробництва.
Рішення про надання допомоги по частковому безробіттю має бути прийнято протягом 3 (трьох) робочих днів з дня подачі роботодавцем документів, а допомога має надаватись з першого дня призупинення (скорочення) діяльності та протягом 30 календарних днів після завершення карантину.

І на останок, який же встановлено розмір допомоги

Допомога по частковому безробіттю встановлюється за кожну годину, на яку працівникові було скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу з розрахунку двох третин тарифної ставки (окладу). Розмір допомоги визначається виходячи з фінансових можливостей Фонду та не може перевищувати розміру мінімальної заробітної плати, тобто 4723,00 гривень.
І, пам’ятайте, у разі розірвання трудового договору кошти мають бути повернуті до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України.

Ми сподіваємося, що найближчим часом система допомоги для збереження робочих місць для малого і середнього бізнесу запрацює, а інтереси великого підприємництва також будуть враховані, про що ми будемо тримати вас у курсі.

У разі виникнення питань щодо державних пільг та гарантій для бізнесу в умовах карантину, у тому числі в сфері трудового права, просимо звертатись до
Керуючого Партнера SDM Partners Law Firm Дмитра Сироти d.syrota@sdm-partners.com або
юриста SDM Partners Law Firm Катерини Петрушиної k.petrushyna@sdm-partners.com.